maanantai 28. syyskuuta 2015

Noni. Son syksy ny.

Kesä oli ja meni, ja joka viikonloppu oltiin jossain kissanpaskanristiäisissä pikku kekkuleissa. Eli kunnon ränni päällä koko kesän. Arkisin kävin salilla hiukan pullistelemassa ja pilateksessa vääntelemässä roppaani asentoihin mitkä ei ollut edes teoriassa mahdollisia. Nyt sitten maksa kiittää ja lonkat särkee, eli kiitos kesä 2015. Aion silti sitkeesti jatkaa salilla käymistä, vaikka tähän mennessä oon lihaksien sijasta onnistunut kasvattamaan ainoastaan sellaisen Jari "Bull" Mentula-tyyppisen otsasuonen. Ja sekin pullahtaa esille vaan silloin kun teen mavea maksimeilla (eli pelkällä tangolla mun tapauksessa).

Niinku peiliin kattois.

Ollaan nyt asusteltu täällä Meri-Porissa puolisen vuotta ja hyvin oon viihtynyt. Se hiukan jänskättää, että tuleeko mustakin täällä alkoholisti. K-kaupan (jota kaikki paikalliset sanoo Juhanaks, vaikka sen nimi ei oo ollut Juhana kuulemma enää aikoihin) kassalla on niin autsaideri olo, kun oon ainoa, joka ei osta Pirkka-kaljaa niin paljon kun ostoskärriin mahtuu. Tai yhden kerran eräs setämies kuljetti olusensa hihassa kassan ohi, mutta sen verran oli kova tarve päivittäiselle alkoholiannokselle, ettei malttanut odottaa ulos asti, vaan sihautti bissen auki jo tuulikaapissa. Mutta ite oon kyllä henkilökohtaisesti sitä mieltä, että jos joku on valmis näkemään noin paljon vaivaa yhden Pirkka-kaljan eteen niin kyllä se sen on silloin ansainnut. Pihlavassa on myös paikallinen kuppila, Pihlapub, mutta sinne ei kuulemma voi nainen mennä. Paitsi jos on sellainen pirkkakaljanainen joka näyttää ja kuulostaa Timo Soinilta.Hevoiset oli taas koko kesän Lattomerellä laitumella ja iki-ihanan Heikki-hepan laukattua vihreämmille laitumille muutti meille Pääkonttorin vahvistukseksi ja Outin muruseksi Tollo-lämminverinen. Ilmeisesti meidän muillakin hobusilla oli kiire Heikin seuraksi taivaslaitumille, tai sitten ne vaan päätti lähteä ylipitkäksi venahtaneelta laidunlomaltaan kotiin, kun keksivät viimeisellä viikolla iltamyöhällä lähteä porukalla 8-tielle liftaamaan. Mutta sen verran massakausi on ollut tällä kolmikolla päällä, ettei kukaan ollut kyytiin huolinut. Kaikeksi onneksi paikalle oli sattunut ajamaan joku niittymaalainen oman elämänsä Kari Vepsä, joka oli hevoskuiskaillut eksyneet lampaat liikenteen seasta takaisin turvaan poliisien äimistellessä vieressä. Aika suoritus, jos ottaa huomioon ettei miehellä ollut ikinä ollut hevosia, eikä karkureilla edes riimuja päässä. Kun uteliaana tiedustelin tältä arjen sankarilta miten ihmeessä hän ne sieltä pyydysti, niin vaatimaton vastaus oli vaan, että hevoset on niin viisaita ja jaloja eläimiä, että ihmiset turhaan pelkää niitä. Just.

Oltiin niin otettuja tämän Niittymaan Monty Robertsin urotyöstä, että heppapojat lähettivät hänelle seuraavana päivänä konjamiinipotun kiitokseksi. Arvoitukseksi jäi mikä hepat niin pelästytti, kun portista oli tultu kovalla vauhdilla läpi sähköistä huolimatta. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin ja hepat nyt kotona turvassa yyterin pusikoissa ja laidunloma loppui muutamaa päivää suunniteltua aiemmin.Tollo muutti meille heti samana päivänä ja sopeutui hyvin Eemelin tarhakaveriksi, vaikka hänen atleettinen olemuksensa saa nämä meidän lähinnä gotleettiset laitumeltapaluumuuttajat näyttämään hieman pönäköiltä. Meillä on nyt sitten Pääkonttorin hevosvahvuus Tollo, Eemeli, Ovelus ja Väinö. Eli tuttavallisemmin Tolkku, Pölkky, Olkku ja Mulkku.


Olkun ja Mulkun kanssa tyypittelemässä. Ihan ok maisemat.


Olen muuten ollut yhden ihmisen naamakirjalakossa kuukauden. Jotenkin vielä kestin sen mukihaaste, hevoshaaste, kukkahaaste, koirarotuhaaste ja arkijokavitunkuvahaaste-aikakauden, mutta tää uusi mitämieltäoletsateenkaariavioliitoistapolitiikastaturvapaikanhakijoistayms. mielensäpahoitusmyllytys menee silleen semisti yli vitutuskynnyksen. Joka on meikäläisellä kieltämättä varhaismurrosikäisen tasolla. Tässä on nyt ihmisillä tärkeämpääkin ajateltavaa kuin ihmisoikeudet ja maailmanrauha. Eli ratsastuskenttä. Jota meillä tehdään parasta aikaa.

Ratsastuskentän budjettikin menee muuten näköjään sillä oma arvio kertaa 3 systeemillä. No eipä tarvi jatkossakaan miettiä mihin rahansa laittaa, kun se tässä muka-aikuisuudessa on mälsää, että pappabetalar on nykyään pappakanjaglånapengar, mutta onneks pappa ei kyni korkoa. Oli tossa kaivinkonesedälläkin aika kättenvoiteet, kun reilu 1000 neliötä ei niin avaraa luontoa perattiin, tampattiin ja tasoitettiin edes jollain tasolla ratsastuskenttää muistuttavaksi hiekkalaatikoksi.Torstaina aamulla näytti tältä.

Ei tullut paha kakku tuli hyvä kakku. Pintamaat kuorittu pois ja ojat kaivettu ympärille.


Lisäksi neiti Tallimestari vaati kentälleen salaojitukset sun muut  härpäkkeet. Ja nyt joku tietty voisi luulla, kun tontilla on 2 miljardia kiloa hiekkaa ihan omasta takaa, että meille tehtiin siitä ratsastuskenttä. No se joku olis väärässä, koska nti Tallimestari halusi luonnollisesti sahajauhokentän, joka vaatii alleen pienen kerroksen savimaata, jota meidän tontilla ei ole grammaakaan. No sitä onneksi Porissa piisaa ja saatiinkin pelkän kuljetuksen hinnalla vanhaa multamaata järkättyä kentälle.Salaojat ja ohut multakerros paikallaan. Naapurit varmaan luulee, että aletaan pottufarmareiksi.


Kenttä saatiin viikonloppuna siihen malliin, että mullat on levitelty ja nyt puuttuu enää se helvetin hienee sahanpuru pinnasta. Joka muuten kannatti ostaa Noormarkusta ja Laviasta, kun sieltä sai hienojakoisempaa ja halvemmalla kotiintuotuna kuin tuosta kivenheiton päästä Pihlavan sahalta. Sahajauhokuormat saapuu keskiviikkona ja loppuviikko siis lykitään likkojen kanssa peräsuoli pitkällään purua ja loppuviikosta toivottavasti päästään ottamaan tyypit iki(iskän)omalla ratsastuskentällä!

Peace and love motherfuckers!
5 kommenttia:

 1. *huutonaurua* ja toisen lukukerran jälkeen *lisää huutonaurua*

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Tää on niin hyvä blogi... Kaikki tarvitsis kaverikseen tällaisen tyypin. ;)

   Poista
  2. Haha kiitos! :D Tänään lykittiin purua peräsuolet pitkällään... Meikän kaverit joutuu välillä vähän kärsimään näistä päähänpistoista. :D

   Poista
 3. Hei, Löysin googlen kautta tänne blogiin kun etsin tietoa sahajauhokentästä. Mielelläni kuulisin kokemuksia kentästä, että millainen ollut käytössä?

  VastaaPoista