maanantai 24. helmikuuta 2014

Paperisota alkakoon!

Nyt sitten alkoi se paljon puhuttu paperisota, joka liittyy rakentamiseen. Täytyy kyllä sanoa, että vaikka kaikkia kauhutarinoita olinkin kuullut, niin kyllä silti yllätyin mitä kaikkea tarvitsee selvitellä ennen kuin voi edes hakea rakennuslupia. Kaikki alkoi suunnittelutarveratkaisun hakemisella.

Koska tonttimme sijaitsee kaavoittamattomalla alueella, tarvitsi tontille ensin hakea suunnittelutarveratkaisu eli ent. poikkeuslupa. Tässä asiassa meitä neuvoi Porin kaupunkisuunnittelun kaavoitusinsinööri Timo Uusitalo.

Saimme hakemuslomakkeen, johon laitoimme tontille suunnitellut rakennukset ja niiden koot (neliöt reilusti yläkanttiin) ja samaan kaavakkeeseen kävimme myös hakemassa naapurin allekirjoituksen. Meidän tapauksessa suostumus tarvittiin vain yhdeltä henkilöltä, koska tontillamme on vain 2 rajanaapuria ja toinen niistä on Porin kaupunki. Kukkapuska ja kahvipaketti kainalossa siis kävin neuvottelemassa nimen paperiin.

Suunnittelutarveratkaisua varten tarvitaan myös virallinen karttaote, jonka kävin tilaamassa Porinasta. Sen sai ihan parissa päivässä. Lisäksi pääsuunnittelijamme teki meille asemakaavakuvan hakemusta varten.

Lainhuuto tontille saatiin ihan ennätysajassa. Lainhuutoa tontille haetaan Maanmittaustoimistosta.  Normaalisti lainhuutoon menee aikaa noin 2-3kk, mutta liitimme mukaan kiirehtimispyynnön ja päätös tuli alle kuukaudessa. Ostajan on myös maksettava omatoimisesti maa-alueesta 4% varainsiirtoveroa, ennen kuin lainhuutoa voi hakea. Meillä tontin hinta oli 8500e, eli varainsiirtoveroa kertyi maksettavaksi 340 euroa.

Suunnittelutarveratkaisuun vaaditut dokumentit hintoineen:

-hakemuslomake, johon tulee rakennusten koot ja naapureiden kuuleminen
-Virallinen karttaote (30 euroa)
-Asemakuva tulostuksineen (230e)
-Lainhuuto (107e)
-Kauppakirjan kopio
 
Puoltava päätös tuli ja maksoimme vielä kaupungille 400e.

7 kommenttia:

 1. Tosi käteviä nuo linkit!

  Yksi kiva juttu olisi myös, jos tekisit tuohon sivuun kokoajan kustannuslaskuria eli mitä projektiin on tähän mennessä mennyt.

  VastaaPoista
 2. Hei mää tykkään tästä plokista! Hyvä Maire!

  VastaaPoista
 3. Jumankekkemot. Mulla on jo 2 seuraajaa!

  VastaaPoista
 4. Ai jumaleissön Maire!! Huikeeta! Tuutte niin saamaan jokakesäisen riesan; meidän mökki on rantahaantiellä eli ihan huudeilla!?! Melkeinpä tekis mieli pyytää pygäämään heti yks lisäkarsina;) T:rintava

  VastaaPoista
 5. Hei Henu Rintava! Kiitos mielenkiinnostanne talliprojektiamme kohtaan. Lisään rakennussuunnitelmiimme yhden lisäkarsinan ja kylmäkaapin mökkisidukoita varten. Iloksenne voin ilmoittaa, että tontilla on jo riistakamera!

  VastaaPoista
 6. No sehän passaa!! Riistakamera on välttämätön jos aletaan läträämään kos.. eiku sidukalla!! Ei varmaankaan kannata vielä sanoa isännälle mitään ettei se teinien pelossa laita koko projektia jäihin?

  VastaaPoista
 7. On täällä enemmänki ku vaan kaksi lukijaa! :)

  VastaaPoista